Stingray Qello

Adgang
Adgang på biblioteket og hjemmefra
Stream koncerter og musikdokumentarer i massevis på alle dine enheder!

Stingray Qello (udtales ’kwel-oh’) - der før hed Qello Concerts - er en streamingside med en af verdens største netsamlinger af koncerter og musikdokumentarer – over 1500 stk. ! – med de største kunstnere fra 1920’erne og frem, og spænder over mere end 30 forskellige musikgenrer.

OBS: I øjeblikket (senest opdateret 19/1-21) er der problemer med adgangen til Qello Concerts. Vi har fejlmeldt til leverandøren.

            PC Apple iOS   Android        PlayStation
        
PC
    
Apple iOS
  
Android
        
PlayStation

Man kan både bruge Qello på biblioteket og derhjemme, og det virker som man kan se på PC’en og på iOS, Android, PlayStations samt meget andet. (Se en komplet liste over understøttede enheder her.)

Og når man først er logget ind, er der ingen begrænsning på, hvor mange koncerter og dokumentarer, men kan se! Så det er bare om at komme i gang med at lytte til Queen eller Frank Sinatra; til Nina Simone eller Björk; til Bach eller Lady Gaga!

Hvordan kommer jeg i gang?

Man logger ind med CPR nr. og biblioteks PIN-kode, og så skal man ellers oprette et login med e-mail og selvvalgt adgangskode, inden man kan komme i gang med at lytte og se koncerterne på PC'en og i de forskellige apps. (Når man kommer ind på streamingsiden, qello.com, beder den om at man angiver et password til logins i diverse apps; der kan man sagtens bruge samme adgangskode som til selve biblioteksadgangen.)

Når man har logget ind gennem bibliotekets hjemmeside har man adgang i 7 dage. Herefter logger man ganske enkelt ind igen her på siden, og så bliver adgangen fornyet. (Se nærmere vejledning gennem link nedenfor.)

Hvad kan man ellers på Stingray Qello?

Man kan på Qello selv sammensætte ’Setlists’ af numre fra forskellige koncerter og dokumentarer, eller bare lade sig inspirere af Qello TV: 33 genre-kanaler, som Qello selv har ordnet, med blandet godt fra samlingen, der svarer lidt til at have VH1 eller MTV kørende i fjernsynet.

Derudover kan man gemme sine yndlings tracks eller hele koncerter i ’My Q’, så man hurtigere kan finde tilbage til Freddy Mercurys uendeligt imponerede stemme.

Altså... er de samme koncerter ikke på YouTube?

Muligvis. Men der er to store fordele ved at bruge Stingray Qello i stedet: For det første er lyd og billedkvaliteten tårnhøj, og man får derfor simpelthen en bedre oplevelse ud af musikken. For andet er det, modsat koncerterne på YouTube, fuldt ud lovligt, så du støtter derfor også kunstnerne ved at bruge Qello.

Derudover er indholdet også sammensat og udvalgt af kvalificerede folk; man kan følge Qello på Facebook for at få løbende opdateringer om nye temaspillelister og generelle nyheder på platformen. Det kan man gøre her.

Teknisk info/Vejledning
                
Se teknisk info og yderligere vejledning for at komme igang.
Spørgsmål?
Kontakt Biblioteket eller Qello Helpdesk ved spørgsmål eller problemer.