Historisk Atlas

Adgang
Fri adgang
Historisk Atlas er en guldgrube for lokalhistorisk interesserede elever, undervisere og historieinteresserede.

HistoriskAtlas.dk er et website med interaktive kort over Danmark med tusindvis af fortællinger om alt fra fortidsminder og fredede bygninger til slagmarker og slotte. Her finder du fakta, sagn, billeder og referencer.

Der er over 100 digitale ældre og nyere kort på HistoriskAtlas.dk – lige fra renæssancekort til moderne luftfotos. HistoriskAtlas.dk er en alternativ indgang til viden, der ellers ofte kræver et besøg på det lokale arkiv, museum eller bibliotek. HistoriskAtlas.dk gør vores individuelle lokale historie og vores fælles kulturarv nærværende – når som helst og hvor som helst – også uden for almindelige åbningstider.

Historisk Atlas dækker pt. det sydlige Danmark og giver med udgangspunkt i interaktive digitale landkort adgang til billeder, arkivalier, kort, videoer og informationer.

På Historisk Atlas formidles alt fra arkæologiske fund, fortidsminder, fredede bygninger og mindesmærker til gårdhistorie, landsbyer, kirker, skibsforlis og meget mere.

Historisk Atlas er udviklet af museer, arkiver og biblioteker på Fyn og i Syd- og Sønderjylland. Websitet udvikles kontinuerligt og er en videre udbygning af Historisk Atlas Fyn, som lanceredes i 2006. På længere sigt er det planen, at Historisk Atlas skal dække hele Danmark.

Tag på tur med Historisk Atlas

Se vejledning på hvordan du kan planlæge en tur med Historisk Atlas

Spørgsmål?
Kontakt Historisk Atlas ved spørgsmål eller problemer.