Se film på Biblioteket

Filmstriben på Biblioteket

Adgang
Kun adgang på biblioteket
Filmstriben på Biblioteket er adskilt fra den almindelige udgave af Filmstriben, man kan bruge derhjemme: Filmstriben på Biblioteket virker kun på bibliotekets computere eller på din enhed, der er logget på bibliotekets net. Men kan se alle filmene helt ubegrænset, så meget man vil.

*

Filmstriben på Biblioteket er en portal, der distribuerer kvalitets kort- og dokumentarfilm. Filmene i tjenesten kan kun ses på biblioteket, enten på bibliotekets computere eller på din egen enhed logget på bibliotekets internet.

Tjenesten er både tænkt til private brugere i alle aldersgrupper og skoleelever/undervisere/studerende, der arbejder med filmanalyse eller dokumentarfilm inden for bestemte genrer, sprog, emner eller temaer.

PC/Browser

PC
               

Hvad kan man se med Filmstriben på Biblioteket?

Filmene udvælges af Det Danske Filminstitut, der også støtter mange filmproduktioner med henblik på at inkludere dem i tjenesten. Derfor kan man ofte finde ret nye, aktuelle dokumentarfilm og film til børn!

F.eks. kan man aktuelt se dokumentarfilmen Reformisten, om Sherin Khankan, der arbejder for at åbne en af de første moskeer i Europa ledet af kvindelige imamer. Og dokudramaet En fremmed flytter ind, om Amanda, der hurtigt bliver forelsket i den charmerende rigmandsarving Casper, som flytter ind til hende og fletter sig ind i hendes liv, men som ikke er den, han giver sig ud for at være... en film, der tager udgangspunkt i virkelige hændelser og bygger på podcasten "I Et Forhold Med …" af Third Ear

For børn er der f.eks. den sjove og kloge lille serie Alma flytter på landet om pigen Alma, der skal flytte på landet med hendes forældre og væk fra det liv i byen, hun ellers har været vant til.

Kan man downloade film fra Filmstriben på Biblioteket?

Nej. Filmstriben fungerer kun gennem streaming og kræver konstant forbindelse til bibliotekets internet.

Hvilke internetbrowsere kan man benytte Filmstriben på Biblioteket med?

Alle de gængse: Chrome, Firefox, Edge og Safari. Internet Explorer er ikke anbefalet.

Teknisk info/Vejledning
                
Se teknisk info.
Spørgsmål?
Kontakt Biblioteket eller DBC Kundeservice ved spørgsmål eller problemer.