Danmark på film

Adgang
Fri adgang
"Danmark på film" rummer dokumentariske film fra hele landet i perioden 1899-1995. Der er pr. maj 2022 mere end 2600 filmklip fordelt ud over et interaktivt danmarkskort, så du kan finde klip fra byer og egne, du interesserer dig for.

Desuden kan du finde film ved at søge på årstal og emneord. Du kan også skrive kommentarer, klippe i filmene, dele dine klip med andre, lægge klip på danmarkskortet og i de fleste tilfælde indlejre klip og film på din egen hjemmeside, facebookside, blog eller andet. 

Alt på sitet er gratis og frit tilgængeligt uden login eller abonnement. Film og klip må også benyttes til non-kommerciel offentlig fremvisning.

 

 Danmarkpaafilm.dk
PC

Med "Danmark på film" ønsker Det Danske Filminstitut at styrke fortællingen om Danmark med levende billeder til gavn for borgerne, for undervisningssektoren, for forskningen og for de øvrige kulturarvsinstitutioner. Målet er at bringe filmarven ud til brugerne og give adgang til Det Danske Filminstituts historiske filmsamling, så filmene kan ses og sættes i spil med henblik på lokal, national og international formidling.

 

"Danmark på film" åbnede 29. oktober 2015 og er støttet af Kulturministeriets UMTS-midler. Sitet blev opgraderet den 27. oktober 2017 med en tidslinje, ny tema-sektion og mange flere historiske film.

Spørgsmål? Kontakt Det Danske Filminstitut ved spørgsmål eller problemer.