Børnenes bedste bøger

Kolding Kommune har udvalgt 10 spændende billedbøger for hhv. 0-2 årige og 3-5 årige, som skal give børnene appetit på at se, høre og læse bøger
Børnenes Bedste Bøger – 3-5 år

 

Formålet med Børnenes bedste bøger er at give børn glæden ved bøger og derved åbne bøgernes forunderlige verden for børnene. 

Derfor har vi i Kolding Kommune lavet to lister med 10 spændende billedbøger for hhv. 0-2 årige og 3-5 årige, som skal give børnene appetit på at se, høre og læse bøger.

Børneområdet og Koldingbibliotekerne har sammen udarbejdet listerne med billedbørnebøger, som har høj kvalitet i både ord og billeder.

De bøger der er valgt, er bøger som børn, forældre eller pædagoger ikke normalt tager ned fra hylderne. Alle bøger på de to lister giver råstof til både leg og dialog. 

Forskningen viser, at det er vigtigt, at der er genkendelighed for børn i forbindelse med overgange. Denne genkendelighed kan f.eks. skabes ved hjælp af bøger. Derfor vil bøgerne være i alle dagtilbud i Kolding Kommune. 

De 20 udvalgte bøger kan naturligvis også lånes på biblioteket.

Hvis du har spørgsmål til projektet, kan du henvende dig til Pædagogisk konsulent ved Børne- og Uddannelsesforvaltningen, Mona Lisa Wiilads Petersen på mope@kolding.dk og Bibliotekar Bente Bruun på bbru@kolding.dk

(se links til alle bøgerne i bunden af siden)

Kolding Kommune / Koldingbibliotekerne

Materialer