Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Bryggeriet
Target
For unge
Unge

Klimalitteratur for unge

06.12.22
Hvorfor skal vi læse klimalitteratur?

Flere og flere unge er optaget af klimaet, og hvad vi kan gøre for at afhjælpe klimakrisen. Den store interesse for og det store fokus klimaet, påvirker også hvad vi læser. Der bliver skrevet mange fascinerende og spændende ungdomsbøger, hvor klimaet spiller en stor rolle, og hvor historierne handler om unge, der gør en indsats. Der er også mange af de mere skræmmende historier, hvor det handler om unge, der lever i en verden, hvor alt allerede er gået galt. 
 
Nu kan du møde forfatteren Eva Munk, som har skrevet klimaserien Grøn Klode. Det er en fortælling om klimabevidsthed og samtidig en historie om identitet, venskab, spirende kærlighed og modet til at turde gå sine egne veje.
 
Eva Munk vil fortælle om den spændende vej til at blive forfatter – måske er der endda et par gode råd at hente, hvis du selv har forfatterdrømme? Derudover vil hun også fortælle om Grøn klode og sætte ord på hvorfor hun mener, at klimalitteraturen er så vigtig og relevant for os at læse. 
 
Der vil blive serveret hyggelige julesnacks samt lidt varmt at drikke til. 

Om Eva Munk

Eva Munk (f. 1990) har altid været passioneret omkring Young Adult. Hun arbejder til daglig i forlagsbranchen, underviser forfatterspirer og afholder booktalks. Hun har derudover skrevet specialet ”Young Adult-litteraturens udvikling de seneste tyve år” (2017). Hun brænder for at skrive litteratur, primært til tweens og unge.

Om Grøn Klode:

14-årige Tenna går i 8. klasse og bor i en lille by i Vestjylland. Hun samler tit skrald på stranden, fordi hun hader at se, hvordan mennesket ødelægger naturen. En dag opdager hun gruppen @grønklode, hvor hun møder Pelle og A.K., der går lige så meget op i miljøet som hende selv. Sammen dedikerer de al deres tid til at sprede budskabet om en bedre verden. Men vejen mod en grøn klode er svær, og nogle gange er Tenna ved at miste modet."
 

Materialer