Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Torvet
Target
For alle
Organizer
Udstilling

Udstilling: Mørkelagt | Beslaglagt

01.07.21 - 21.08.21
Udstilling med fokus på dagligdagen, byens liv og modstandsbevægelsen under besættelsen i Kolding

  // Arrangeret i samarbejde med Museum Kolding \\

Den 5. maj – 76 året for Danmarks befrielse – åbner Museum Kolding udstillingen ”Mørkelagt | Beslaglagt” på Kolding Bibliotek. Udstillingen sætter blandt andet fokus på dagligdagen og byens liv under besættelsen i Kolding og om modstandsbevægelses kamp mod den tyske besættelsesmagt frem til befrielsen i 1945.

Udstillingen er, sammen med andre tiltag med udgangspunkt i besættelsen i Kolding, et af Museum Kolding store satsninger i foråret og sommeren 2021. Foruden udstillingen kan publikum se frem til en genåbning af "Zelle II", nye digitale byvandringer, hvor besøgende igennem nye, digitale formidlingsgreb kan få en samlet oplevelse.

”Med satsningen omkring besættelsestiden ønsker vi at bruge nye og spændende formidlingsmetoder i nye kombinationer, der inddrager brugerne, som ikke tidligere er set,” siger Kulturarvschef Steen Rosenvinge Lundbye.

”Zelle II” er den eneste tilbageværende Gestapocelle i Danmark, og fortæller en dyster historie om Staldgården som syddansk Gestapo hovedkvarter fra oktober 1943. Digitale greb skal gøre fortælling om cellen og Gestapos virke autentisk og nærværende og tage besøgende helt med ind i historien.

”Fortællingen om besættelsen er en af Museum Koldings første store perler af nye oplevelser, der med udgangspunkt i forskellige udstillingsformater og forskellige venues aktiverer lokalhistorien i Kolding. Oplevelserne skal henvende sig til flere målgrupper og tiltrække både lokalet, nationalt og internationalt”, siger direktør for Museum Kolding Rune Lindberg.

Udstillingen kan ses i hele bibliotekets åbningstid.