Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstilling

Sydslesvigsk Forenings vandreudstilling om det danske mindretal

01.02.20 - 06.02.20
Spændende udstilling om det danske mindretal i Sydslesvig.

// Arrangeret af Sydslesvigsk Forening - SSF \\

Trods grænsedragningen i 1920, hvor den nuværende grænse opstod, holder mennesker med dansk sindelag i Sydslesvig fast i deres danske kultur. De driver deres egne institutioner lige fra vuggestuer, børnehaver, skoler, gymnasier, kirker til plejecentre, biblioteker, teater, arkiv og museer indbefattet forskningsbaseret virksomhed.

Udstillingen sætter ikke kun fokus på den historiske forankring af mindretallet i regionen, men også på hvad der rører sig lige nu. Temaerne er ”Sprog, kultur og identitet” samt ”Sydslesvig nu”, hvor man kan få et indblik i, hvad det vil sige, at leve i og som et mindretal i en flertalsbefolkning – og hvordan Sydslesvig gør Danmark lidt større.

Med mediernes store fokus på Sønderjylland og Sydslesvig i forbindelse med markeringen af 150-året for 1864, bliver der vist klip fra de forskellige tv-udsendelser som blev produceret i 2014. Disse klip supplerer de forskellige emner i udstillingen audiovisuelt.

Udstillingen blev realiseret med projekttilskud fra Sydslesvigudvalget i 2015 og i samarbejde med Museum Sønderjylland, Sønderborg Slot. 

Se også foredraget "Helt kunne vi aldrig nå hinanden..." d. 30. januar

Genforeningen2020

I 2020 er det 100 året for Genforeningen. Se mere om arrangementer i 2020 på
genforeningen2020.dk/

Materialer