Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark

Koldinghus i kunst og kitsch

01.06.18
I anledning af Koldinghus 750 års jubilæum udstiller Kolding Kunstforening over temaet "Koldinghus i kunst og kitsch".

Udstillingen fokus på den store bredde, der har været tidsmæssigt og udtryksmæssigt i skildringen af Koldinghus. Slottet har været et yndet motiv, både som slot, ruin og som museum - og for mange forskellige grupper: malere, fotografer. plakatkunstnere, forretningsfolk, keramikere og med mange forskellige formål - både stor kunst og en hel del kitsch

Kolding Kunstforening har til huse i Nicolai Kunst & Design samt i Det gamle Borgerhus, hvor vi hvert år arrangerer henholdsvis tre og to udstillinger. Vi forsøger at vise et varieret udbud på et højt kunstnerisk niveau. Det vil sige, at de kunstnere, vi udstiller, er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF), Danske Kunsthåndværkere (DK) eller er optaget i Weilbachs kunstnerleksikon.

Derudover arrangerer vi foredrag og busture, og på foreningens årlige generalforsamling er der bortlodning af kunstgenstande.

Foreningen har eksisteret siden 1884 og foreningens mangeårige indsamlilng af kunst blev til den kunstsamling, vi i dag kender som Trapholt.

Læs mere om Kolding Kunstforening på www.kolding-kunstforening.dk

Materialer

Reservér
  • Bog

De pæne mænds forening : en beretning om Kolding Kunstforening gennem 100 år

Af Bent Petersen (f. 1928) (2002)
Læs mere