Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For børn og deres voksne
Udstilling

Fortæl med ting

10.05.22 - 30.05.22
Se flotte mytevæsner sammensat af papir, ting og sager på Kolding Bibliotek

Så længe, som der har været mennesker på denne jord, har der ’eksisteret’ mytevæsner, fabeldyr eller bestialier - kært barn har mange navne. Vi har op igennem tiderne tillagt dem ganske særlige egenskaber. Nogle var onde, nogle gode og alle var de fantastiske. I middelalderen var der altid en vi kendte, der kendte nogen, som havde set dem i virkeligheden, nu ’findes’ de i det ydre rum og i mange af vores fortællinger, i myter og i fantasygenren.


De udstillede mytevæsner er skabt af elever fra 5. og 6. årgang fra Ådalsskolen i Vamdrup.

Børnene har sammen med deres lærer Stine Fogh Madsen og kunstneren Lisbet Thorøe Larsen ved hjælp af papir, ting fra Skatkammeret i Kolding og kulturkompost (menneskeskabte og –brugte ting) sammensat deres helt egne mytevæsner. 

Alle væsnerne er opstået igennem en længere proces. Først blev de sammensat af flade udklip af dele fra forskellige dyre- og insektfotos. Efter flere øvelser, hvor der blev arbejdet med rummelige elementer som kugler, kegler og kasser og måder at samle disse på uden at bruge lim, er væsnerne genopstået i mange forskellige slags materialer lige fra metal til papir.

På udstilling kan du gennem små aktiviteter få indblik i og prøve kræfter med noget af det børnene fra Ådalsskolen har været igennem.

Forløbet er støttet af Statens Kunstfond gennem Huskunstnerordningen.

Ugedag og dato: Fra tirsdag den 10.05 til 30.05.
Mandag den 09.05 sættes udstillingen op om eftermiddagen og der er fernisering kl.18.

 

Materialer