Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Torvet
Target
For alle
Udstilling

Esbjerg-Evangeliet

02.12.21 - 20.12.21
Kom og se den flotte frise med Esbjergevangeliet på Kolding Bibliotek

// Arrangeret i samarbejde med SKIK \\

Esbjerg- evangeliet er et fyrre meter langt kunstværk skabt af kunstneren Erik Hagens, der lagde sidste hånd på det i 2005. Originalen er malet på en væg ind mod et auditorium på UC-Syd i Esbjerg. SKIK har indkøbt en reproduktion af værket som måler 23 meter. 

Esbjerg-evangeliet er købt i forbindelse med et skole-kirke projekt, hvor eleverne skal arbejde med billedforståelse og bibeltekster. Med udgangspunkt i værket arbejdes der i alle opgaverne med etisk-filosofiske spørgsmål, der lægger op til elevernes selvstændige refleksion. Materialet arbejder blandt andet med almen menneskelige temaer som fristelse, respekt, misundelse, uretfærdighed, ytringsfrihed og stiller spørgsmål som: Hvilken slags samfund ønsker du? Hvad er kunst? Hvor kommer det onde fra?

SKIK har tidligere fået lov til at udstille det populære værk på Kolding Bibliotek, og nu kan det igen opleves i december måned 2021.

SKIK står for ”Skole Kirke i Kolding” og tilbyder forskellige undervisningsforløb inden for kristendomsfaget i grundskolerne. Flere af forløbene er tværfaglige og undervisningsoplæggende er tilrettelagt i henhold til grundskolens principper om kundskabsformidling.