Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Historisk Værksted
Target
For voksne
Udstilling

En by skifter stadig ansigt

01.11.20 - 22.11.20
En udstilling om 50 år med Koldingbogen med afsæt i forandringerne gennem fem årtier i Kolding Kommune

    // Arrangeret i samarbejde med Kolding Stadsarkiv og Museet på Koldinghus \\

I 1970 så den første Koldingbog dagens lys. Det var ikke tilfældigt. Det var samme år, hvor 9 sognekommuner blev lagt sammen med købstaden Kolding og blev til Kolding Kommune. 37 år senere – i 2007 – satte en ny strukturreform en tilsvarende ændring i det kommunale landskab i gang.

Gennem alle årene – på nær et enkelt – og frem til i dag – er Koldingbogen blevet udgivet. Kolding by er blevet betragtet både indefra og udefra – og de andre land- og byområder, som gennem tiden har skulle etablere en ny identitet i en ny kommunalpolitisk ramme, har også gennem Koldingbogen markeret, hvor både grænserne og det fælles kan udpeges. I fem årtier har Koldingbogen således været et prisme på byens – og kommunens – historie og historiefortælling.

Det markerer Kolding Stadsarkiv sammen med Museet på Koldinghus og Kolding Bibliotek i en særudstilling i Historisk Værksted på Kolding Bibliotek, under titlen ”En by skifter stadig ansigt”.

Ordene stammer fra tidligere borgmester Peter Ravn, som indledte forordet til den allerførste Koldingbog i 1970 med dem.

Fejringen af 50-året for Koldingbogen kulminerer med udgivelsen af Koldingbogen 2020.

Udstillingen løber fra d. 7. september til d. 22. november 2020.