Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Bryggeriet
Target
For børn og deres voksne
Udstilling

Det Bedste ved Dig: udstilling i Bryggeriet

01.10.21 - 30.12.21
En udstilling om arbejdet med dukkefilmen "Det Bedste ved Dig", som også kan ses i udstillingen

// Arrangeret af Dukke- og Miniatureværkstedet på Volkerts Fabrikker og Canal6000 \\

Dukke- og Miniatureværkstedet på Volkerts Fabrikker samarbejder med lokal-tv Canal6000 og udstiller nu i Bryggeriet på Kolding Bibliotek.

I udstillingen kan man se filmen "Det Bedste ved Dig" (varighed: ca. 26. min), der er skrevet og produceret af en halv snes frivillige modelbyggere og skuespillere hen over det forgangne år. Man kan se billeder fra produktionen, og man kan se de dukker skuespillerne lægger stemme til, og som ligner skuespillerne selv.

Vi forventer, at udstillingen kan ses året ud, men at indholdet måske udbygges undervejs i takt med modelbyggerne, filmfolkene og skuespillerne arbejder.

Bag om filmen

Dukkerne er en opdagelse og online avatar løsning fra tiden hvor pandemien gav de lokale teatre mange udfordringer. Dukker og manuskript er påbegyndt i en tid hvor vi i Danmark ikke kendte til en egentlig vaccineplan, og hvor det var noget uvist, hvad fremtiden skulle bringe. Derfor handler filmen "Det Bedste ved Dig" om at kunne klare sig på egen hånd, med hjælp fra menneske robotter som eneste selskab.

Historien er fiktion, men alvoren bag er virkelig. For tænk nu hvis vi netop havnede i den situation, at coronaen ikke tillod et udvidet menneskeselskab i fremtiden. Hvem ville du så helst have skulle være hos dig, og omkring dig?

Spørgsmålet i forhold til menneske selskab har alle dage været aktuelt eks. for mange mennesker med handicap, der på et bosted er afhængige af hjælp fra professionelle, og hvor det kan være afgørende for alles trivsel, at man som beboer selv kan vælge den medarbejder, der skal være en del af ens liv. 

Men hvis det nu grundet coronaen udelukkende var robotter vi i fremtiden var tvunget til, at skulle være sammen med – hvordan skulle de så være? Hvem kunne, i fiktionens verden, lave dem, så vi som mennesker ville kunne holde ud, at have robotter omkring os? Hvad med nisserne i Julemandens værksted?

Således bliver opfinderen og nissen, Penelope, fra Julemandens værksted, til hovedpersonen i "Det Bedste ved Dig". Penelope tilbyder sine nærmeste, heriblandt to mennesker, at de under pandemien må få en robotven hver, som hun personligt laver til dem i sit opfinderværksted på Nordpolen. Hun laver også en ven til sig selv. Sammen hjælpes de ad med at få Julemandens værksted genåbnet og gjort klar på Nordpolen under sikre forhold.

Udstillingens indhold

På udstillingen kan man i indretningen fra v. mod h. se dukkerne i den rækkefølge skuespillerne fandt sammen lige efter Danmarks første nedlukning. De første skuespillere på projektet kendte deres roller godt fra juleproduktionen "The SKY over Nicolai" på Canal6000 tilbage i 2019, hvor alle roller blev spillet fysisk. Så der var et godt afsæt, og kendskab til hver karakter. De nye robot venner fra Penelope, der så kom til under pandemien, har skuespillerne selv udviklet, og de har selv deltaget i casting af nye skuespillere udefra.

Det er primært skuespiller Yvonne Andersen, der blandt de lokale skuespillere har holdt styr på tropperne under pandemien, mens Eric Legros, Asker Danielsen Hansen og Frederik Riis har stået for indspilninger og ledelse af Dukke- og Miniatureværkstedet.

Man har kunnet følge værkstedets arbejde løbende gennem pandemien, og frem til i dag, i de ugentlige programmer "24 timer med Raven & Troy" på Canal6000. Der er givet støtte fra kulturformidlingens kvikpulje i Kolding til Dukke- og Miniatureværkstedet, og projektet fortsætter gennem det nye år bl.a. med robot- og avatarbygning i skala 1:1, som man også vil kunne se mere om senere på året i udstillingsområdet i Bryggeriet på Kolding Bibliotek.