Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstilling

Anjali og Vikram - en fotoudstilling fra bunden af Nepal

14.01.19 - 07.02.19
Hvordan er det at være ung i en slumbebyggelse i det nepalesiske lavland?

Fotoudstillingen Anjali og Vikram fortæller i billeder og citater om det smukke og svære i at være ung, særligt når man bor på samfundets bund i et af verdens fattigste lande.

Anjali er 14 år og den første pige fra sit lille lavkastesamfund, som har kæmpet sig vej op i 7. klasse. Det er andet år, hun er i 7. klasse, for sidste år kom hun næsten ikke i skole på grund af sine forældres konflikter.

Vikram går i 10. klasse, som en af de første drenge i landsbyen. Også han har gået en klasse om, for det er svært at lære nok i den lokale landsbyskole til at bestå eksamen.

I forbindelse med udstillingen kan du deltage i en online konkurrence, som tager udgangspunkt i billederne og fortsætter på nettet.
 

Skoleliv i Nepal
Det er foreningen Skoleliv i Nepal, som står bag udstilling og konkurrence. Foreningen har også lavet en film om de to unge, som kan ses på foreningens hjemmeside www.skoleliv-i-nepal.dk samtidig med udstillingen.

Foreningen har eksisteret siden 2009 og arbejder med skolemad, folkelig mobilisering for bedre undervisning, kvinder og økologi i Nepal - samt med at formidle vores arbejde og fortællinger fra Nepal i Danmark.

Udstillingen er skabt af fotograf Tina Borgsmidt og projektleder Anne Mette Nordfalk, som har mange års erfaring med Nepal, og som har kendt de to unge og er kommet i deres landsby gennem 10 år.

EU-puljen Frame Voice Report har støttet projektet økonomisk.