Årets Pressefoto 2018. Foto: Bax Lindhardt
Årets Pressefoto 2018. Foto: Bax Lindhardt

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstilling

Årets Pressefoto

06.05.19 - 01.06.19
Landets bedste pressefotografier og fotografer kåres hvert år i konkurrencen Årets Pressefoto. Alle fotografierne kan ses på Kolding Bibliotek i ugerne 19-22.

165 fotografer havde sendt 2.545 fotografier og 53 tv/web-produktioner ind til konkurrencen Årets Pressefoto 2018. Vinderne blev afsløret fredag den 1. marts 2019 på Det Nationale Fotomuseum, Den Sorte Diamant i København, hvor udstillingen kan ses frem til den 17. august 2019. Udstillingen gæster også en række danske byer, heriblandt Kolding. Læs mere om Årets Pressefoto på Pressefotografforbundet.dk


Om et par af vinderbillederne

Årets Pressefoto, champagnebilledet fra Reality Awards, som blev taget af Bax Lindhardt, vandt grundet kvalitet og presserende problemstilling: Ungdomskulturens og den digitale revolutions ubønhørlige krav om selviscenesættelse, perfektionisme og facaden, der skal holdes for enhver pris, hvis man vil frem i verden. Men festen, farverne og boblerne står i stærk kontrast til de mange statistikker om unges depressioner, stress og manglende robusthed. Blitzen i fotografiet fastfryser én i ét hug, så man får mulighed for at studere hele kaoset i detaljer. Først er der fest, men jo mere man kigger, desto mere ser man, og spørgsmålet vokser: Er det i virkeligheden så rart? 

Årets Pressefotograf

 Mathias Svold.

Mathias Svold er kåret som årets pressefotograf, blandt andet på grund af dette billede. Han er en fotograf, der ved, hvad han vil og bruger sin visuelle stemme til at fortælle det. Han er modig og afsøger grænselandet mellem kunsten og fotojournalistikken. 

Årets Nyhedsbillede, Danmark

 Asger Ladefoged, Berlingske.

Asger Ladefoged vinder Årets Nyhedsbillede, Danmark, på grund af sin flotte komposition, balance og stemning. Hans vinderserie er fra Prins Henriks begravelse, en af de slags begivenheder, der berører en hel nation, og som alle kan spejle sig i: Tabet af en ægtemand og et halvtredsårigt ægteskab, der slutter. Tabet af en far, en svigerfar, en farfar, og majestæten som enke, der står tilbage i majestætisk ensomhed. 
 

Se alle vinderbillederne på Kolding Bibliotek fra 6. maj til 2. juni.