Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Musik

Sommerfugledalen - en koncert

25.01.18
Verdenspremiere: Inger Christensens sonetter sat til musik af Rigsspillemand Carl Erik Lundgaard og pianist Charlotte Støjberg

 

Kom til verdenspremiere på Carl Erik Lundgaards flotte musiske akkompagnement til Inger Christensens sonetkrans, Sommerfugledalen et requiem!

Vi byder velkommen til koncerten ved en introduktion til Inger Christensens spændende forfatterskab og navnlig et par ord om Sommerfugledalen.

Så fortæller Carl Erik Lundgaard og pianist Charlotte Støjberg om deres arbejde med at spille musik til sonetterne og hvorfor Lundgaard har valgt netop at arbejde med Sommerfugledalen, inden de to musikere spiller hele deres udgave af Sommerfugledalen ud i ét. Bagefter er der mulighed for at spørge ind til musikken og sonetterne, og hvad der ellers falder publikum ind!

OBS: Arrangementet foregår i Salene (ikke midt i biblioteket, som tidligere annonceret). Billet er ikke nødvendig, men der er begrænset stoleplads for at bevare en intim stemning til koncerten.

 

Om Inger Christensen

Inger Christensen (1935-2009) var en af alle tiders største, danske digtere. Ja, som Søren Ulrik Thomsen, en nær ven af Christensen, skrev i sin nekrolog over hende i Politiken: "Inger Christensen er død, og om hendes suveræne poesi vil jeg her og nu kun skrive ganske lidt, for det siger sig selv, at hun var en af de allerstørste digtere, vi har haft. Nogensinde."

Hendes fornemmelse for et sanseligt, stemningsfyldt sprog kombineret med nogle klare, formfuldendte strukturer i hendes digte kræver noget af sin læser, men ikke en kæmpe litteraturviden eller gode analyseevner.

Det kræver blot opmærksomhed og nysgerrighed, at man vil lade sig gå med i et særligt og mystisk univers; at leve sig ind i, at "de enkelte ord, uden om [digteren], har direkte berøring med de fænomener, de henviser til. Så det bliver muligt for verden at finde mening i sig selv. En mening, som er der i forvejen." (Et citat af Christensen fra essaysamlingen Hemmelighedstilstanden)

 

En voldsom oplevelse

Lundgaard er én, der har levet sig med og har forsøgt at åbne den svære oplevelse op for andre, gennem sin musik til sonetterne, som han selv synger af.

Han skriver: "Da jeg sammen med min hustru i sommeren 2015 tog på sommerferie i Kroatien, lagde jeg Sommerfugledalen i kufferten. Hver morgen efter morgenmåltidet – på en terrasse med svirrende sommerfugle ned på kanten af Adriaterhavet – læste jeg to sonetter højt for min kone. Det var en voldsom oplevelse. Det modnedes ret hurtigt i mig, at jeg måtte sætte sonetkransen i musik."

Med tilladelse fra Peter Borum, Inger Christensens og ægtefællen Poul Borums søn, har Carl Erik Lundgaard i følgeskab med Charlotte Støjborg så skabt den fine musik, de vil spille for os på Kolding Bibliotek, torsdag d. 25. januar, mellem kl. 14 og 16.