Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Bryggeriet
Target
For voksne
Musik

Nikolaj Andersen fortæller om Beethoven

27.10.20
Musikchefen ved Sønderjyllands Symfoniorkester fortæller om Beethoven med fokus på hans 9. symfoni i anledningen af komponistens 250 års fødselsdag

En af de største klassiske komponister nogensinde, Ludwig van Beethoven, fylder 250 år i 2020 og vil i den anledning blive fejret med talrige koncerter overalt i landet.

Men hvordan gik det egentlig til, at en ung musikbegavelse med en barsk social baggrund kunne rejse fra sin fødeby Bonn og drage til Wien for her at skabe en enestående karriere med kammermusik,  9 gigantiske symfonier og et væld af andre store værker – til trods for, at han allerede som ung i stigende grad blev døv.

Foredraget tager udgangspunkt i Beethovens 9. symfoni og kombinerer sammenhængen med digtet af Friedrich Schillers “Ode til Glæden” og Beethovens musik.

Om Nikolaj Andersen

  • Uddannet sig som Bratschist i Paris
  • Taget en HD i Organisation fra Syddansk Universitet
  • Forud for sin ansættelse som Musikchef i Sønderjyllands Symfoniorkester arbejdet som Musiker, Musikskoleleder og Friskoleleder.

Nikolaj Andersen har siden 2015 været ansat som musikchef i Sønderjyllands Symfoniorkester. 

Med afsæt i uddannelsen som bratschist og efterfølgende virke som musiker, underviser og skoleleder har han altid arbejdet med formidlingsaktiviteter, omhandlende den klassiske musik og dens komponister. 

Nikolaj Andersen formår på en levende og personlig måde at sætte musikken og komponisterne i perspektiv, samt give en dybere indsigt i de udvalgte værker og komponister på en både informerende og inspirerende måde, hvilket erfaringsmæssigt giver publikum forudsætningerne for efterfølgende at genopleve disse værker og komponister med ”nye ører” i koncertsalen.