Gasolin' - Efter Endnu En Dag (1976)
Gasolin' - Efter Endnu En Dag (1976) / CBS Records - Sony BMG

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
50 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Musik

Fra ABBA til ZAPPA: Om musikken og musikkulturen i 70’erne

23.05.18
Musiker Per Wium fortæller om Suzi Quatro, Gasolin', Joni Mitchell og – selvfølgelig – Frank Zappa! Hvad drev egentlig de store kunstnere i 70'erne? Hvordan lavede man musik i 70'erne sammenlignet med i 60'erne – eller nu? Kom til foredrag i Bryggeriet på Kolding Bibliotek og hør meget mere om 70'ernes musikkultur

Vi sætter i 2018 spot på 70'erne i Bryggeriets første store tema-udstilling, der har arbejdstitlen "Disker, Flipper eller Rocker: Om 70'ernes musik, film og historie".

LÆS MERE: Hvad er Bryggeriet?

I den forbindelse har biblioteket inviteret Per Wium, som selv var aktiv på 70'er-scenen, til at give os en god og underholdende introduktion til 70'ernes musik og musikkultur. Som de der har oplevet Wiums tidligere Beatles-foredrag på biblioteket også ved, fortæller han både nærværende og i øjenhøjde med sit publikum.

Vi kommer i løbet af arrangementet både til at lytte og til at se 70'er musikken gennem studie- og liveoptagelser. På programmet er bl.a. Suzi Quatro, Gasolin', Joni Mitchell og Frank Zappa, med mange flere!

70'ernes musik dengang – og nu

Emnerne, som Wium kommer ind på, er både inspireret af hans erfaring som mangeårig musikjournalist hos musikafdelingen ved Danmarks Radio, som han også var chef for i perioden 1993-2007, samt af hans eget virke som musiker. Han har en fortid i en række danske bands (C.V. Jørgensen, Ache, Lotte Rømer Band, Charlatan, Doraz m.fl.), hvor han har spillet keyboards og sunget kor.

Hvad egentlig drev de store kunstnere i 70'erne? Hvordan lavede man musik dengang, sammenlignet med i 60'erne – eller nu? Og hvordan er der paralleler til 70'ernes musikkultur i vores egen? Dét og meget mere kan du høre om på biblioteket onsdag d. 23. maj, kl. 19. Vi skal være i Bryggeriet, vores nye etage for musik- og filmformidling.

For eventuelle spørgsmål om arrangementet, eller Bryggeriet, kan du rette henvendelse til kulturformidler Christian Hundebøl Høj på: chhoj@kolding.dk

Vi glæder os til at se jer!