Moderne jazz

En lytteklub, hvor vi lytter til moderne jazz og snakker om jazzens svært tilgængelige udtryk

 

Vores gruppe, Moderne jazz, er et sted, hvor vi lytter til jazzplader og cd'er, som vi hver især har valgt at præsentere for hinanden, hvor vi bagefter taler om musikken og hvad den giver os at lytte til.

Gruppen mødes hver onsdag fra 18.30 til 20.30 i Lytterummet i Bryggeriet.

De præcise regler for klubben er ikke givet på forhånd: Deltagerne formulerer selv retningslinier for afviklingen af møderne i lytteklubben i fællesskab.

Det kunne f.eks. fungere sådan, at deltagerne i Moderne jazz skiftes til at udvælge et program for møderne i lytteklubben, sådan at hver deltager får mulighed for at sammensætte en hel lyttesession og dele den musik, de ønsker, samt skabe en god, fælles diskussion af musikken på et niveau, hvor alle må og kan være med.

Hvis man gerne vil deltage og lytte, men ikke selv har mod på at sammensætte en lyttesession, er det også helt i orden: så kommer man bare og lytter!

Hvad lytter vi til?

Møderne i Moderne jazz tager sit udspring i den moderne jazzmusik, fremfor den mere traditionelle: den jazz som blandt andet Miles Davis og John Coltrane skabte igennem slut 60'erne. Jazz fra fortiden og ind i nutiden.

Alt musik er egentlig velkomment, bare det har dybe rødder i jazzmusikken. Det kunne f.eks. være fusionsjazz og musik stærkt inspireret af jazz: musik af kunstnere som Frank Zappa, Michael Landau eller Allan Holdsworth.

Gruppen er startet af Jørgen Stald, der med lyttegruppen ønsker "et socialt fællesskab om den moderne jazz og dens svært tilgængelige udtryk".

Har du spørgsmål til Moderne jazz-lytteklubben, kan du kontakte Jørgen Stald på: jpstald@gmail.com.