Om dette arrangement

Tid
14:15 - 16:00
Pris
30 Kr
Bibliotek
Place / Room
Bryggeriet
Target
For voksne
Litteratur

Weird Fiction v. James Machin

31.08.19
Kom til et foredrag om H.P. Lovecraft og den sære litteratur

James Machin er lektor på Royal College of Art i London og vil fortælle om genren "Weird Fiction", der krydser litterære skel og blander horror, science fiction og gotik.

Machin vil særligt fokusere på den amerikanske forfatter H.P. Lovecraft (1890-1937). Lovecraft døde nærmest ukendt og i stor fattigdom, men har efter sin død haft stigende indflydelse på det 20.- og 21. århundredes kultur.

Betydningen af hans forfatterskab og tænkning kan aktuelt ses på tværs af så brede områder som filosofi, kritisk teori, litteratur, film, TV, tegneserier og computerspil. Lovecraft så sit forfatterskab som en del af en tradition for, hvad han kaldte "den sære litteratur”, og sig selv som følger af de britiske ”mestre” såsom Arthur Machen og M.R. James, samt hans forgænger indenfor amerikansk litteratur, Edgar Allan Poe.

I dette foredrag vil James Machin undersøge en del af denne tradition for at forstå, hvorfor den ”sære litteratur” – en litterær form fra det 19. århundrede – stadig fascinerer os, som den gør, den dag i dag.

OBS: Foredraget foregår på engelsk og er lavet som et samarbejde mellem Koldingbibliotekerne og Nightmare Culture i Kolding i anledning af Trekantområdets Festuge.

Materialer