Copyright: Nordisk Biblioteksuge
Copyright: Nordisk Biblioteksuge

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:30
Pris
0 Kr
Bibliotek
Udsolgt
Litteratur

*Udsolgt* Skumringstimen – Hele Norden læser sammen

13.11.18
Vi samles i stearinlysenes skær til en højtlæsningsstund for voksne

OBS: Arrangementet er udsolgt.

Højtlæsning skaber nærvær

I Norden har vi tradition for at rykke sammen i den mørke tid og lytte til en fortælling. I forbindelse med Nordisk Biblioteksuge læser vi højt på Koldingbibliotekerne, samtidig med over 1300 andre biblioteker og skoler i Norden.

Skuespiller Maja Juhlin fra Mungo Park giver liv til islandske Einar Már Guðmundssons roman ’Islandske konger’. I bogen følger vi den fiktive Knudsen-slægt på en rejse gennem tre generationer, hvor vi møder fiskere, drukkenbolte, genier, tyve, kærlighed, svigt og venskab.

Island kan i år fejre 100 år med suverænitet, og efter højtlæsningen dykker vi ned i islandsk kultur og giver anbefalinger til god litteratur, musik og film fra den smukke ø i nord.

 

Arrangementet foregår i Holms på bibliotekets 1. sal. Det er gratis for alle, men der skal hentes en billet her på hjemmesiden.

Kolding Bibliotek byder på lille forfriskning under arrangementet.

 

Nordisk Biblioteksuge

Nordisk Biblioteksuge er et projekt under Foreningerne Norden, der arbejder med at udbrede nordisk læsning, litteratur og uddannelse i Norden og nærområderne. I år er temaet Helte i Norden. 

Helten er en tilbagevendende karakter i den nordiske litteratur og har blandt andet spillet hovedrollen i fortællinger fra de klassiske islandske sagaer, som blev nedskrevet i 1200-1300-tallet, til nyere litteratur hvor helten og antihelten fortsætter med at præge rollegalleriet. I dette års højtlæsningsbog ’Islandske konger’ udfordrer Guðmundsson den traditionelle heltekarakter og sætter i stedet tåberne i rollen som de islandske helte.

Materialer