Foto: Morten Holtum

Om dette arrangement

Tid
18:15
Pris
195 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Salene
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Litteratur

Tom Buk-Swienty om Løvinden Karen Blixen

19.11.20
Mød forfatteren Tom Buk-Swienty og hør ham fortælle om sin seneste best-seller biografi om Karen Blixen

// Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitet \\

Mød succesforfatteren, journalisten og historikeren Tom Buk-Swienty, som i sin bog 'Løvinden' på fornem vis finder de glemte og skjulte sider af historien om Karen Blixen frem og gør dem til store og medrivende læseoplevelser. Denne aften kan du opleve ham i samtale med lektor emeritus i litteratur Leif Søndergaard.

I Afrika kaldte de Karen Blixen "The Lioness". Hun ankom med store drømme om et nyt og frit liv til Afrika i januar 1914, og forlod kontinentet ribbet for alt i 1931. I de 17 år, hun boede i Kenya, var hun gift med – og skilt fra – den svenske baron Bror Blixen-Finecke, der smittede hende med syfilis. Hun havde en lidenskabelig affære med den engelske adelsmand Denys Finch Hatton, og i ti år var hun direktør for Karen Coffee Company, en stor kaffefarm med flere hundrede ansatte.

Med sin medrivende og store fortælleglæde og på baggrund af en indtil for nylig hemmeligholdt og omfattende brevkorrespondance, der gør det muligt at tegne et nyt og frisk portræt af løvinden, skildrer Tom Buk-Swienty Blixens liv i Kenya. Et liv, der var præget af økonomiske trængsler, storslåede safarier, fejlslagen høst, verdenskrig, faldende konjunkturer, skilsmisse, forelskelse, grænseløs kærlighed til landet og dets sorte befolkning – og tabet af det alt sammen.

Farmen gik konkurs, Denys blev dræbt i et flystyrt, hun selv var dybt fortvivlet, forsøgte selvmord, men begyndte samtidig for alvor at skrive. Tilbage i Danmark skabte hun sig et verdensnavn som "story-teller", og Karen Blixen er i dag en af verdenslitteraturens største internationale navne.

Bogen 'Løvinden – Karen Blixen i Afrika' blev overstrøget med anmelderstjerner, da den udkom. "Et mageløst mammutværk" skrev Berlingske bl.a. og gav den 6 stjerner.

Billetter sælges via Folkeuniversitetets hjemmeside

Materialer