Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Place / Room
Salene
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Litteratur

Skumringstimen – højtlæsning for voksne

12.11.19
Vi samles i stearinlysenes skær og lytter til en fortælling i anledning af Nordisk Litteraturuge

I forbindelse med Nordisk Biblioteksuge læser vi højt på Kolding Bibliotek, samtidig med tusindvis af andre biblioteker og skoler i Norden.

Skuespiller Maja Juhlin fra Mungo Park giver liv til et af dansk litteraturs største værker, Karen Blixens Babettes Gæstebud. 

Det er historien om en fransk kvinde, der flygter fra det revolutionære Paris og går i tjeneste som husholderske i en lille by i Nordnorge. Her må mesterkokken Babette stille sig tilfreds med at tilberede simple måltider for to gudfrygtige søstre. Men en dag vinder Babette 10.000 franc på en lottoseddel og beslutter sig for at lægge hele gevinsten og alle sine kræfter i at skabe et overdådigt måltid - det bliver et måltid som alle kommer til at mindes længe…

Arrangementet er gratis for alle, men der skal hentes en billet her på hjemmesiden.

Maja Juhlin
 

Nordisk Biblioteksuge

Nordisk Litteraturuge er et projekt under Foreningerne Norden, der finder sted hvert år i uge 46 med det mål at sprede nordisk litteratur, stimulere glæden ved at læse og fremme solidaritet og samarbejde på en anderledes og spændende måde.

Hvert år vælges et tema som udgangspunkt for de udvalgte højtlæsningstekster. I anledning af Foreningerne Nordens 100-års jubilæum i år er temaet ’Fest i Norden’.

Fester og højtider er vigtige hændelser i menneskers liv, der giver struktur i livet og som kan være livsfornyende gennem gentagelser med bestemte intervaller eller for at markere en vigtig hændelse i livet. Derfor er fester også vigtige og tit regelmæssige i litteraturen. Hvem kan ikke lide at læse om et velbeskrevet festmåltid eller en pragtfuld udsmykket fest fyldt med forhåbninger og forventninger.

Nedenfor kan du se en stemningsvideo fra sidste års højtlæsning forskellige steder i Norden:


 

Materialer