Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Mødelokale 4
Target
For unge
Litteratur

Læs under regnbuen

23.11.23
Er du 12-18 år, og elsker du at læse om LGBTQ+ og andre minoriteter? Kom til fælleslæsning for unge!

 // Arrangeret i samarbejde med AURA Trekantområdet \\

Kom til en eftermiddag med plads til alle og mød andre unge, der interesserer sig for køn, seksualitet, identitet og minoriteter. Vi skal gå på opdagelse sammen i en spændende tekst, som en bibliotekar fra Koldingbibliotekerne læser højt af, og tale om emner og tanker ud fra teksten. Vi hygger os med snacks og saftevand undervejs.

En frivillig fra AURA og en bibliotekar er dagens værter, der byder velkommen og guider alle igennem dagens program. Vores fokuserer emnemæssigt på identitet, fællesskab og at finde sig selv som ung, og vi vil forsøge at skabe et inkluderende og frit rum for alle.

Fælleslæsningen er for dig mellem 12 og 18 år og varer ca. halvanden time. Bagefter er der tid til at snakke og hygge med hinanden, og du kan høre mere om AURAs fællesskab for unge.

AURA Trekantområdet

AURA er et tilbud og et fristed til dig under 18 år, der har lyst til at møde jævnaldrende unge, som bryder med normer for køn og/eller seksuel orientering.

AURA Trekantområdet mødes hver anden torsdag i Vejle og Fredericia og udvider også til Kolding.

  >> Se meget mere på Facebook-siden AURA Trekantområdet

Hvad er guidet fælleslæsning?

Guidet fælleslæsning er en aktivitet, hvor vi læser en kort tekst sammen og taler om det, vi oplever i teksten. En læseguide har valgt teksten og læser den højt.

Vi skal ikke analysere teksten i bund, men reflektere i fællesskab. Hvad får teksten os til at tænke og føle, og har vi mon oplevet noget lignende i vores eget liv?

Du skal altså ikke have læst noget på forhånd, men bare dukke op og lytte – og byde ind i samtalen med det, du har lyst til.