Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Salene
Target
For voksne
Litteratur

Kvinder rundt om kanon

17.03.22
Kom med på en rejse verden rundt til et foredrag om spændende kvindelige og ikke-vestlige forfattere

Kom med på en rejse fra Asien til Mellemøsten og videre til et foredrag om kvindelige forfattere fra hele verden.

Foredraget kommer omkring forfatternes politiske virke, deres værkers historiske og samfundsmæssige betydning, samt hvilken relevans kendskabet til disse forfattere kan have for os som vestlige læsere.

Foredraget giver således et indblik i en litteratur, der stadig er underrepræsenteret i den litterære kanon, men som der med globaliseringen er kommet en stigende efterspørgsel på.

Om Kvinder rundt om kanon

Kvinder rundt om kanon er et litterært formidlingsprojekt om kvindelige forfattere i verdenslitteraturen. Projektet er udviklet af fire litteraturhistorikere fra Aarhus Universitet og er skabt med det formål at fejre underbelyste kvindelige forfattere og deres litteratur, der er at finde lige uden for døren til vores vestlige kanon.

En mere mangfoldig litteraturhistorie kan åbne for nye måder, vi kan se både litteraturen og verden på. Det er vigtigt for vores verdensforståelse i en moderne, globaliseret virkelighed - at læse rundt om kanon kan give os nogle nye, spændende læseoplevelser og samtidig være med til at gøre os til mere afrundede og nuancerede personer.