Om dette arrangement

Tid
16:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Online
Arrangører
Kolding Bibliotek, Forskningens Døgn
Target
For unge og voksne
Litteratur

Bob Dylans digtning v. Anne-Marie Mai

29.04.21
Onlineforedrag i forbindelse med Forskningens Døgn

I 2016 blev Bob Dylan tildelt Nobels litteraturpris for sin sangskrivning og sin digtning. Kærlighedstematik, melankoli, social indignation, kunst og drømme er blandt hans centrale temaer, og et publikum verden over lytter og diskuterer ivrigt hans værk.

Foredraget omhandler Bob Dylans sange, hans digte og hans erindringsbog og har udblik til hans billedkunst, film og hans kontroversielle optræden i reklamer for alt fra dameundertøj til computere.

Anne-Marie Mai, som var blandt indstillerne til Dylans Nobelpris, har den tese, at Dylans ordkunst er en lynende og glimtende digtning, der får ord og vendinger til at virke sammen, selv om de kommer fra vidt forskellige steder i kultur og litteratur.

Dylans sange er netværk af ord, der rækker ud efter hinanden, interagerer og skaber en slags poetisk mobile eller en uro i sproget. Dylan kommer dermed til at betone, at ordene ikke udelukkende hentes ud af hans eget sjæledyb eller personlige historie.

Ordene er allerede brugt. De er mærket af et vist slid, men digteren får pustet nyt liv i dem. Dylans poesi er bevægelig og forreven.

Foredraget foregår online

Nærmere oplysninger om hvordan du deltager i foredraget online kommer senere. Link til at deltage bliver sendt på mail til alle, der tager en billet, i god tid inden foredraget starter.

Foredraget varer omkring en times tid, og der bliver mulighed for at stille spørgsmål.

Om oplægsholderen

Anne-Marie Mai er professor i dansk litteratur på Syddansk Universitet. Hun har skrevet flere bøger og talrige artikler om dansk litteratur.

I oktober 2018 udkom Digteren Dylan, Anne-Marie Mais bog om nobelprismodtageren, musikeren og forfatteren Bob Dylans poetiske værk.

Materialer