Foto: Martin Dam Kristensen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Online (Google Meet)
Arrangører
Kolding Bibliotek, Som man siger
Target
For unge og voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Som man siger - et online sprogshow

15.03.21
Sprogshow med sprogforsker Michael Ejstrup. Kom og vær med – som man siger!

Ghettodansk og dialekter, bandeord og børnesprog, slang og sådan, som man taler på gaden. Alt sammen er det en del af det talte Danmark. 

Det er en vigtig, men overset del af vores identitet, som ”Som man siger” nu kaster lys over. Der sættes ord på alle nuancerne, alle fordommene og den stolthed, som knytter sig til vores fælles, levende talesprog. 

Sprogforsker Michael Ejstrup er bannerfører, og fra scenen er han er klar til at gå i kamp for den mangfoldige, danske tale.

Vores talte sprog er tæt forbundet med, hvem vi er. Som individ og som fællesskab. Men vores forskellige måder at tale dansk bidrager også til misforståelser, fordomme og kritik.

Tag plads foran skærmen, og iklæd dig din sproglige ja-hat!

BEMÆRK: For at deltage i arrangementet skal du blot trykke på linket til Google Meet mellem 18.30 og 19.05, hvor adgangen lukkes. Det er helt gratis at deltage, og kræver ikke billet, blot at man klikker sig ind før 19.05.

  >> Deltag i "Som man siger" via Google Meet

Program for aftenen

  • Fra klokken 18.30 vil linket til showet være åben. Du får nærmere information om, hvordan det hele afvikles.
  • Klokken 19.00 vil aftenens moderator kort introducere programmet, sprogforsker Michael Ejstrup og dem, der står bag projektet
  • Klokken 19.05 lukkes de digitale døre, og sprogforsker Michael Ejstrup vil i vores nyproducerede video sørge for at massere dine hjerneceller, teste dine sproglige fordomme og gøre dine smilerynker dybe. Husk løbende at stille sproglige spørgsmål til Michael Ejstrup i chatten.
  • Klokken 20 vil der være 15 minutters pause.
  • Klokken 20.15 vil moderator udvælge spørgsmål fra chatten, som hun stiller Michael Ejstrup. Spørg om hvad som helst, Michael har gode sprogsvar klar på næsten alt.
  • Klokken 21 siger Michael Ejstrup og moderator tak for i aften.

Projektet SOM MAN SIGER

Projektet SOM MAN SIGER vil få dig til at være glad for at tale, som du taler, og lytte til Danmarks stolte stemmer.

Læs mere om projektet her: https://www.sommansiger.nu/