Om dette arrangement

Tid
20:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Online (Zoom)
Arrangører
Biblioteksstationerne, Danmarks Biblioteksforening, Dansk Folkeoplysnings Samråd,  Frirummet
Target
For unge og voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

#MeToo - onlinedebat

17.03.21
Hvordan forenes kampen for retfærdighed med retssikkerheden?

  // Arrangeret af Danmarks Biblioteksforening, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Frirummet \\

2020 blev året, hvor #MeToo for alvor kom på dagsordenen - ikke mindst i avisernes ‘breaking’-bjælker. Det hele startede med Sofie Lindes afsløring af, hvordan en chef havde bedt hende om en seksuel ydelse mod at sikre hende en fremtid i medieverdenen - og så gik det løs.

Den ene sag efter den anden nåede avisernes forsider, og de sociale medier brød i brand. Flere mænd fra særligt det politiske miljø og medieverdenen blev enten fyret eller forlod egenhændigt deres poster. Men nogle råbte også vagt i gevær. For hvor var retssikkerheden for de offentligt anklagede mænd, og hvilken rolle spiller de sociale mediers folkedomstol i debatten?

Kan man tale om, at der både skal tages hensyn til retfærdighed og retssikkerhed i opgøret med seksuelt krænkende magtmisbrug eller er det enten/eller?

Bibliotekerne udgør en helt central ramme for den demokratiske debat – også den digitale. Hver uge i marts kan du derfor være publikum til ”Folkeoplysende Frirumsdebatter”. Et digitalt rum med debat, der giver plads til tvivl og dilemmaer og først og fremmest handler om én ting. Det handler om at blive klogere.

Med debattører Sørine Gotfredsen (Præst, debattør) og Camilla Søe (Initiativtager til #enblandtos)
Debatpilot: Søren Sinnbeck fra Idrætshøjskolen i Aarhus

Debatterne foregår på Zoom og er gratis.

Tilmeld dig her: https://dfs.nemtilmeld.dk/67/