Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Salene
Target
For voksne
Organizer
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Kolding Talks: Nepal – Landet under verdens tag

26.09.23
Mød Erik, der beretter om uforglemmelige dage med Nepalesisk og Dansk Røde Kors side om side

 // Et arrangement fra Kolding Talks \\

I skyggen af verdens tag, hvor majestætiske bjergtinder rager mod himlen, ligger Nepal. Dette fortryllende land er ikke blot en symfoni af naturlig skønhed, men også en smeltedigel af tusindårig kultur og historie. Men bag den betagende facade ligger der udfordringer, som landets 30 millioner indbyggere står over for. Nepal er rangeret som nummer 11 på FN's liste over lande, der er mest sårbare over for naturkatastrofer.

Mødet med Nepal er som at træde ind i en drøm. Landet omfavner sine besøgende med atmosfære og venlighed. Et utal af sprog og etniske grupperinger samt to store religioner lever og fungerer sammen. Hinduismen og buddhismen sætter sit store præg på landet og familierne, og er med til at give landet sit mystiske og åndelige præg.

Men dette er ikke blot en fortælling om et lands charme. Det er også en historie om kampe og styrke. I Nepal ligger naturens kræfter altid på lur, og indbyggerne står over for udfordringer, som kun få kan forestille sig. Fra voldsomme jordskælv, der ryster fundamentet under deres fødder, til ødelæggende oversvømmelser, der truer deres eksistensgrundlag, har Nepals folk lært at leve i harmoni med naturen og kæmpe imod dens vilje.

Billetprisen er inklusive kaffe/te og kage. Eventuelt overskud fra foredraget deles mellem Røde Kors’ arbejde i Nepal og Kolding Talks.

Om foredragsholderen Erik Demant

Foredraget afholdes af Erik Demant, der er uddannet lærer, og boede og arbejdede i Grønland i 1975 til 1989.

I Danmark har Erik arbejdet som leder i den offentlige sektor og som leder af OK-Klubben i Kolding. Erik er formand for Røde Kors Lunderskov og medlem af Hovedbestyrelsen for Dansk Røde Kors samt bestyrelsesmedlem i flere bestyrelser i Kolding Kommune.

Erik har altid arbejdet med formidling og har i flere år holdt foredrag om Grønland mv.

Om Kolding Talks

Kolding Talks er skabt i samarbejde mellem aftenskoler og bibliotek i Kolding.

Formålet er at udvikle og eksperimenteres med forskellige debatkoncepter med fokus på at inddrage publikum i debatten – fordi vi tror på, at samtale fremmer forståelsen.

Læs mere om Kolding Talks på: www.koldingtalks.dk