Pressefoto: Politikens Forlag

Om dette arrangement

Tid
18:30
Pris
195 kr.
Lokalitet
Munkensdam Gymnasium
Tøndervej 100
6000 Kolding
Arrangører
Kolding Bibliotek, Aftenskolernes Samråd
Target
For unge og voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Kolding Talks: Foredrag og debat med Sara Omar og Nader Ashkani

12.10.21
En aften med gribende beretninger og betragtninger fra både virkelighedens og fiktionens verden

// Et arrangement fra Kolding Talks \\

Bemærk: Arrangementet er flyttet fra d. 16. marts

Mød den dansk-kurdiske prisvindende bestsellerforfatter, akademiker og menneskerettighedsforkæmper, Sara Omar, i samtale med kulturkommentator Anne Sophie Hermansen, samt stifteren af Ny Identitet, Nader Ashkani, der bl.a. fortæller om flugt, drabsforsøg og hans eget liv i det skjulte. Et gribende arrangement, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

I første del af foredraget fortæller Nader Ashkani levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab i et ”frivilligt” tvangsægteskab. En forfærdelig og gribende historie, som også blev baggrunden for stiftelsen af Ny Identitet, et tiltag, som hjælper unge kvinder ude af æresrelaterede forbrydelser og til et nyt liv.

Sara Omar fortæller i anden del af foredraget om sine værker og sin aktivisme. Omar kæmper med livet som indsats og pennen som våben. Til arrangementet vil vi opleve kulturkommentator, kritiker og litteraturhistoriker Anne Sophie Hermansen, en af Danmarks mest markante og indflydelsesrige meningsdannere, i samtale med Sara Omar.  

Sara Omar fik sit gennembrud med romanen Dødevaskeren (2017), der er en voldsom fortælling om et ekstremt udsat pigeliv. Sidenhen er bogen blevet fulgt op af Skyggedanseren (2019), der sikrede hende De Gyldne Laurbær.

Skyggedanseren behandler mange forskellige temaer, og er en roman om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke og finde frihed i et nyt liv langt mod nord.

Forplejning

Før foredraget og i pausen sælges kaffe, te, vand og kager af gymnasiets elevstyret organisation TIP The Indian Project, der sender overskuddet til Little Big Help, som hjælper udsatte børn og kvinder i Indien.

Materialer