Pressefoto: Politikens Forlag

Om dette arrangement

Tid
18:30
Pris
195 kr.
Lokalitet
Godset
Jens Holms Vej 5
6000 Kolding
Arrangører
Kolding Bibliotek, Aftenskolernes Samråd
Target
For unge og voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Kolding Talks: Foredrag og debat med Sara Omar og Nader Ashkani

16.03.21
En aften med gribende beretninger og betragtninger fra både virkelighedens og fiktions verden

// Et arrangement fra Kolding Talks \\

Mød den dansk-kurdiske prisvindende bestsellerforfatter, akademiker og menneskerettighedsforkæmper, Sara Omar, samt stifteren af Ny Identitet, Nader Ashkani, der bl.a. fortæller om flugt, drabsforsøg og hans eget liv i det skjulte.

I første del af foredraget fortæller Sara Omar om sine værker og sin aktivisme. Omar kæmper med livet som indsats og pennen som våben – blandt andet mod det budskab, at en piges krop og sind er hendes families ære og ejendom.

Nader Ashkani fortæller i anden del af foredraget levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab i et ”frivilligt” tvangsægteskab. En forfærdelig og gribende historie, som også blev baggrunden for stiftelsen af Ny Identitet, et tiltag, som hjælper unge kvinder ude af æresrelaterede forbrydelser og til et nyt liv.

Sara Omar fik sit gennembrud med romanen Dødevaskeren (2017), der er en voldsom fortælling om et ekstremt udsat pigeliv. Sidenhen er bogen blevet fulgt op af Skyggedanseren (2019), der sikrede hende De Gyldne Laurbær.

Skyggedanseren behandler mange forskellige temaer, og er en roman om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke og finde frihed i et nyt liv langt mod nord.

Materialer