Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Online
Arrangører
Kolding Bibliotek, Forskningens Døgn
Target
For unge og voksne
Foredrag & debat

Hvordan påvirker algoritmer vores samfund?

29.04.21
Onlineforedrag i forbindelse med Forskningens Døgn

Algoritmer spiller en stor rolle i vores liv i forhold til, hvilke film vi ser, hvem vi bliver venner med, og hvordan vi finder information. De gør vores liv lettere, men har ofte utilsigtede effekter og kan bidrage til diskrimination.

Algoritmer og andre automatiserede systemer begynder langsomt at blive en større del af vores sociale, kulturelle, økonomiske og politiske systemer.

Desværre er kunstig intelligens, maskinindlæring og algoritmer kun så gode som de data, de er trænet på.

Datasættene, der bruges til at bygge sådanne systemer, indeholder ofte ukendte fordomme og bias i med hensyn til økonomisk baggrund, etnicitet, klasse, alder, køn og handikap.

Dette foredrag belyser de utilsigtede effekter af algoritmer og vil fortælle om effekten af under- og misrepræsentationer af grupper og populationer i "store datasæt" (big data).

Vi vil se på, hvilke effekter biased data har på algoritmer og trække på eksempler fra selvkørende biler, automatiske jobansøgningssystemer, ansigtsgenkendelse, Facebooks systemer og meget mere.

Foredraget foregår online

Nærmere oplysninger om hvordan du deltager i foredraget online kommer senere. Link til at deltage bliver sendt på mail til alle, der tager en billet, i god tid inden foredraget starter.

Foredraget varer omkring en times tid, og der bliver mulighed for at stille spørgsmål.

Om oplægsholderen

Vedran Sekara er adjunkt ved IT-Universitet i København.

Hans forskningsinteresser tæller bl.a. komplekse netværk, big data, kunstig intelligens, maskinlæring og datavisualisering til nytte for alle.