Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
100-300
Bibliotek
Lokalitet
Bryggeriet
Target
For unge og voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

En bevidst eventyrer

04.02.23
En del af KOLDfestival

Danskere er et af verdens mest rejselystne folkefærd i verden, og de fleste danskere rejser udenlands mindst en gang om året. Det ligger dybt forankret i vores kultur, men hvordan kan denne udelængsel, som i øjeblikket også er en af de vores største forureningkilder, harmonere med et bæredygtighedsideal? Et ideal som tager hensyn til både vores egen og fremtidige generationer. Hvordan ser et bæredygtigt eventyr ud?

Jeg var ikke mange måneder gammel før jeg var i et fly første gang, og er siden vokset op i en rygsæk, med forældre som har taget mig jorden rundt. De har taget mig til farverige bryllupper i Indien, dykkeroplevelser i Fransk Polynesien, til pandekagestakke og store biler i USA. Jeg har således fra en ung alder tilslutte mig koret som synger ”at rejse er at leve”.
Som 20-årig bestemte jeg mig for at stoppe med at flyve, hvilket førte til flere eventyr end jeg kunne have drømt om, som jeg fortæller mere om i mit andet foredrag blafferbilleder.

De sidste 9 år har jeg eksperimenteret med CO2-neutrale rejser og igennem mine studier, har jeg læst og diskuteret meget, hvad bæredygtige rejser er. Foredraget vil være en blanding af den nyeste forskning inden for bæredygtighedsvidenskab, samtale om flyskam, personlige refleksioner og en masse røverhistorier fra blaffereventyr til Kina, togture til Iran, til tømmerflådesejlads i Danmark, roadtrips og ø-lejrer.

Arrangementet er en del af KOLDfestival, og det kræver billet (partout eller endagsbillet) til KOLDfestival for at opleve foredraget. Du kan læse mere om KOLDfestival her.