Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
For voksne
Tickets
Der er lukket for billetsalg i øjeblikket
Foredrag & debat

AFLYST // Forskningens døgn: Kemi, der helbreder

26.04.18
Vi aflyser foredraget på grund et dødsfald i Mikael Begtrups nære familie. "Et foredrag om såkaldte målrettede lægemidler, der, som missiler, kan styres til det syge område"
Lægemidler skal helst virke helt præcist og uden bivirkninger. Kroppen skal let kunne optage dem, og der skal tages hensyn til resistensudvikling samt stigende krav til renhed og miljøhensyn.

Til foredraget kan du høre Mikael Begtrup, der er professor emeritus ved Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi på Københavns Universitet, fortælle om målrettede lægemidler med kompliceret struktur, der, som missiler, kan styres til det syge område og så aktiveres på tegnebrættet.

Ønsket om at udvikle lægemidler, som kan erstatte kirurgi, kræver dygtige og kreative kemikere. Kemi kan hjælpe ved diagnosticering.

Netop nu gennemgår kemien en forrygende udvikling. Nye metoder skabes, hvor eksotiske grundstoffer og katalysatorer anvendes til at gennemføre reaktioner, som hidtil ansås for umulige. Udviklingen åbner både perspektiver og udfordringer for lægemiddelkemikeren.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Forskningens Døgn og Ingeniørforeningen

Tags