Om dette arrangement

Tid
13:00 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Torvet
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

AFLYST - Kolding Light Talks

02.12.21
En eftermiddag med oplæg om mange forskellige syn på lys

  // Arrangementet er arrangeret af DCL - Dansk Center for Lys. Arrangementet er desværre aflyst pga. den skærpede coronasituation. \\

Program

Kl. 13.00 - Synet skal ses i et evolutionært lys // Poul Kattler, Experimentarium

Mennesket har ikke altid været på toppen af fødekæden. I det lange lys er vores evne til at bruge lys, skygger og skarphed præget af både jægerens og byttedyrets synsvinkel. Bevægelser og kontraster kan være en forskel på liv og død. Dette oplæg vil med en række eksempler vise, at vi skal inkludere vores biologi, når vi indretter hypermoderne interiører og belysning.

Kl. 13.45 - Nutidens Syn v/Optikerchef Kristina Larsen // Thiele Middelfart

Der har de seneste år været fokus på sundt syn, og hvordan vi bedst muligt passer på vores syn. Alle, som bliver gamle nok, løber ind i diverse øjensygdomme. De arvemæssige relationer kan for enkelte øjensygdomme også forekomme. UV-påvirkning er en stor synder, og der har i flere år været fokus på at nedbringe eksponeringen af blåt lys i forbindelse med alt den elektronik, der er i vores hverdag.

Kl. 14.30 - Mads Odgård Design – Keep it simple and the earth livable

Den danske designer Mads Odgård er en ledende figur i den nye generation af internationale designere. Hans design spænder over alt fra bestik til kufferter, til lamper og elbiler. Han er minimalist og en ”less is more” mand, som hellere vil trække fra end tilføje. Mere end noget andet tror han på, at fremragende design skal være logisk og funktionelt, hvis det skal kunne holdes ud i længden.

Kl. 15.15 - UVC lys-desinfektion og bekæmpelse // Esko Schmidt Sørensen

Esko har udviklet en teknologi og en helt enkelt metode til effektivt og nemt at desinficere og fjerne bakterier fra arbejdsredskaber o.l.

Kl. 16.00 - Det intelligente hus // Lasse Enevold Jensen, fabrikschef ved Lantmannen, men privat med passion for intelligent styring

Hør hvordan man kan lege med lyset i hjemmet. Integrere lys, styring, lyd med tablet eller smartphone. Der er uanede store muligheder.

Kl. 17.30 - Rundvisning på Koldings lysværker ved medstifter af Kolding Light Festival Otto P. Clausen

Otto guider dig gennem Kolding lysfestival.

Forplejning

Vand, kaffe og kage til de tilmeldte.

Adgang til oplæggene

Alle er velkomne. Det er gratis at deltage. Men tilmelding er nødvendig.

Sponsorer

Louis Poulsen // Duralys // Ingeniør´ne // Erhvervsgruppen Kolding