Om dette arrangement

Tid
18:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Online (Facebook Live)
Target
For unge og voksne
Film & TV

Ungdomsliv og autenticitet på Færøerne

24.04.21
CPH:DOX sender live diskussion om en dokumentarfilm - det er et gratis Facebook event

//Arrangeret af CPH:DOX\\

Mange unge lever i dag med en form for social kontrol. Ikke mindst de, der udlever deres ungdom i de små samfund på Færøerne. Hvordan finder man modet til at blive den mest ægte udgave af sig selv? Og hvordan sikrer man en balance mellem det, man føler man skal leve op til, og det man selv har lyst til at være?
Det undersøger dokumentarfilmen ’Skál’, der har verdenspremiere på CPH:DOX 2021, og til dette arrangement kan du møde filmens hovedperson, den unge forfatter Dania. Mød også Danias veninde Marjun og kæreste Trygvi, som også medvirker i filmen, samt de to instruktører Cecilie Debell og Maria Tórgarð.
Moderator: Journalist Anna Poulsen, Kringvarp Føroya.

Om filmen

Dania er 21 år og opvokset i en kristen menighed i bibelbæltet på Færøerne. Hun er lige flyttet til Tórshavn og er blevet kærester med Trygvi, en hiphop-kunstner og poet der er lokalt kendt som Silvurdrongur (Sølvdreng). Han kommer fra en sekulær familie og skriver digte og tekster om menneskets skyggesider. Dania synger selv i et kristent band, men er fascineret af Trygvis mod til at skrive hudløst ærlige tekster. Og i forsøget på at finde sin plads i verdenen og forstå, hvem hun selv er, begynder hun at skrive mere personligt. Teksterne udvikler sig til den kritiske digtsamling 'Skål' om det dobbeltliv, hun og andre unge må leve i de konservative kristne rammer, som hun ikke ønsker at forlade, men i stedet forny. For hvor går grænserne, når man er ung og kristen? Er det en synd at drikke eller danse? Er det en synd at have sex før ægteskabet? Er det en synd at have en kæreste, der ikke er kristen? Og hvor længe kan man holde ud at leve mellem to verdener?

Filmen kan streames under hele festivalen, en enkelt film koster 49, - kr. Et festivalpas giver adgang til alle 177 film, det koster 495, - kr

CPH:DOX 2021 løber fra 21. april til 12. maj. Læs mere om årets festival på: https://www.cphdox.dk/ 

Live-arrangementet sker på Facebook-begivenhedens hjemmeside