Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Bryggeriet
Target
For voksne
Film & TV

Litteraturfilm: En gal, en elsker eller en poet - om H.C. Andersen

08.10.20
Vi viser dokumentarfilm om forfattere i Bryggeriet hele efteråret. Det er gratis, men husk billet

Kom til kavalkade med syv dokumentarfilm om store danske forfattere i efteråret 2020. På programmet er film om nogle af vores mest anerkendte og elskede forfattere: Kirsten Thorup, Svend Åge Madsen, H.C. Andersen, Inger Christensen, Karen Blixen, Morten Korch og Søren Ulrik Thomsen.

Arrangementerne er gratis, men husk at tage en billet.

Om aftenens film

Med forfatteren Johannes Møllehave, litteraten Niels Birger Wamberg og teologen Kathrine Lilleør som nutidige læsere tegnes et portræt af H.C. Andersen (1805-1875). De tre litteraturkendere og -elskere er samlet i et anonymt hotelværelse, hvor de på skift udlægger en række af den store eventyrdigters tekster, når de da ikke samtaler og debatterer, så ordene slår gnister.

Parallelt med de intense ordvekslinger, hvor der ubesværet springes mellem kunst og liv, mellem eventyr, dagbøger og breve, løber et visuelt spor med registreringer af motiver fra en genkendelig hverdag, der genfortrylles i lyset af den andersenske optik. En formelt enkel og indholdsmæssigt kompleks film om digtningens kraft og læsningens glæde.

Spilletid: 1 time og 20 min.