Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Bryggeriet
Target
For unge og voksne
Arrangører
Film & TV

KOLDING:DOX - The Gig is Up

13.10.21
Kom bag den globale gig-økonomi i en film, hvor det nye app-proletariat af chauffører selv tager ordet

Arbejdsmarkedet er i forandring. Teknologi gør algoritmen til den nye mellemleder, arbejderen giver køb på sine rettigheder, og kundens ratings bestemmer, hvem der har et job i morgen.

I en rejse fra Frankrig, USA og Kina til Nigeria tegner The Gig is Up (2021) et billede af det nye globale app-proletariat: Et digitalt feudalsamfund af chauffører og cykelbude, hvor oprøret ulmer, og krav om ordentlige forhold er på vej.

Førende tech-eksperter gør os samtidig klogere på både psykologi og datamønstre, og giver et bud på fremtidens arbejdsmarked, hvis altså ikke vi siger fra i tide.

For hvor skal man starte, når Amazons lagerarbejdere får deres løn udbetalt i gavekort – til Amazon selv? Eller når stress, afhængighed og ødelagte familier skal heles, og der ikke er nogen vej ud?

Et sted at starte er at se de mennesker i øjnene, som cykler byen tynd for at bringe aftensmaden til ens dør. Og netop det gør man i Shannon Walshs højaktuelle og humane tech-film, som vi viser i Bryggeriet på Kolding Bibliotek.

Filmens varighed: 87 min.

Bemærk: Filmen vises uden undertekster.

Om KOLDING:DOX

KOLDING:DOX er lavet i et samarbejde mellem dokumentarfilmsfestivallen CPH:DOX, Nicolai Biograf, Kolding Kommune og Koldingbibliotekerne.