Om dette arrangement

Tid
18:30 - 21:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Place / Room
Bryggeriet
Target
For voksne
Film & TV

DOX:DIREKTE #5: Ferrante Fever

02.04.19
Mysteriet bag den anonyme forfatter Elena Ferrante udforskes i en film om lidenskaben for litteratur

Ingen ved hvem der gemmer sig bag navnet Elena Ferrante. Men den storsælgende, italienske forfatter har med sine cinematiske romaner om to veninders liv og opvækst i Napoli vundet både publikums og kritikeres hjerter overalt.

 

‘Ferrante Fever’ ser nærmere på fænomenet Ferrante, på mysteriet bag navnet, og på hvordan hendes ord har givet genlyd hos millioner af læsere og placeret hende på Time Magazines Top 100 over de mest indflydelsesrige mennesker i verden. Ferrantes bøger er flere gange filmatiseret – senest som serie – og klip fra filmene sætter stemningen sammen med smukke scener fra det Napoli, hvis historie(r) hendes bøger udforsker og kortlægger.

Med indsigtsfulde interviews med litterater som Jonathan Franzen, Roberto Saviano og Ferrantes faste oversætter Ann Goldstein er det umuligt ikke at blive grebet af Ferrante-feberen – hvis man altså ikke allerede er det!

(Filmens varighed: 74 min.)

Arrangementet er en del af DOX:DIREKTE

Koldingbibliotekerne inviterer i slutningen af marts og starten af april i samarbejde med CPH:DOX til minidokumentarfestivallen DOX:DIREKTE, der foregår d. 22., 25., 27., og 28. marts samt d. 2. april. Årets program byder bl.a. på film omkring Karl Ove Knausgård, Elena Ferrante og Stieg Larsson!

Se hele årets program her:

   >>DOX:DIREKTE 2019 på Kolding Bibliotek