Om dette arrangement

Tid
17:30 - 21:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Place / Room
Bryggeriet
Target
For voksne
Film & TV

DOX:DIREKTE #4: The Man Who Played With Fire

28.03.19
Millenium-forfatteren Stieg Larssons andet liv som journalist i kampen mod ekstremismen i Europa

Den storsælgende (og storrygende) forfatter Stieg Larsson levede et parallelt liv ved siden af sit arbejde med Millenium-romanerne. Som journalist og detektiv kortlagde han godt og grundigt højre-ekstremismens fremmarch i Sverige og resten af Europa på et tidspunkt, hvor alle troede at den hørte fortiden til – og tog fejl. I en montage af arkivklip, interviews og cinematiske rekonstruktioner fra et tursmørkt Stockholm får vi historien Larssons skyggeliv, genskabt som en skandinavisk film noir. En pokkers god historie, fantastisk fortalt, helt i Larssons ånd.

 

Men også et værk med en politisk resonans og aktualitet, som desværre kun er blevet større siden Larsson arbejdede sig ihjel i 2004. ‘The Man Who Played with Fire’ er en noget så sjældent som en storfilm i noir-traditionen, med rødder dybt ned i den grundige dokumentarisme, som udgjorde hans andet liv i skyggerne udenfor nynazisternes klublokaler – altid med et kamera, en notesblok og en cigaret inden for rækkevidde.

Efter visningen af filmen stiller vi om til en live-transmitteret samtale, hvor du kan høre Daniel Poohl, den nuværende chefredaktør på Stieg Larssons tidskrift, EXPO, i samtale med graverchef på Politiken, John Hansen, radikaliseringsekspert og forsker, Tina Askanius, og formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge.

(Filmens varighed: 95 min.)

Arrangementet er en del af DOX:DIREKTE

Koldingbibliotekerne inviterer i slutningen af marts og starten af april i samarbejde med CPH:DOX til minidokumentarfestivallen DOX:DIREKTE, der foregår d. 22., 25., 27., og 28. marts samt d. 2. april. Årets program byder bl.a. på film omkring Karl Ove Knausgård, Elena Ferrante og Stieg Larsson!

Se hele årets program her:

   >>DOX:DIREKTE 2019 på Kolding Bibliotek