Om dette arrangement

Tid
16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Mødelokale 5
Target
For voksne
Bæredygtighed

Bæredygtig bogklub

30.11.23
Har du lyst til at mødes med andre og diskutere bæredygtig litteratur?

// Arrangeret i samarbejde med Bæredygtighedshuset, Grøn Expo og Natur og vand, By- og Udviklingsforvaltningen \\ 

I løbet af efteråret kan du deltage i en række bogklubs-eftermiddage den sidste torsdag i måneden klokken 16-18.

Du skal læse en bog på forhånd, men ellers kræves ingen forberedelse. Bøgerne til bogklubben kan lånes på biblioteket, flere af dem også som lydbog eller e-bog. 

Temaet er litteratur, der omhandler eller diskuterer bæredygtighed. Vi har udvalgt fire skøn- og faglitterære bøger, der sætter fokus på de forandringer og tiltag, som den enkelte borger kan bidrage til. 

Du tilmelder dig hvert enkelt af bogarrangementerne her på hjemmesiden, og du bestemmer selv, om du vil være med en enkelt eller måske hver gang. 

Har du spørgsmål til bogklubben, eller hvordan du låner denne gangs bog, så kontakt bibliotekar Hanne Rønberg på: haron@kolding.dk.

Program for efteråret

31.8 Jens Liljestrand ”Selv hvis alt forsvinder” 

Klimakrisen har nået uanede højder, og store dele af Sverige står i flammer. Kaos, optøjer og desperate handlinger er blevet en naturlig del af hverdagen, og midt i det hele må ethvert menneske beslutte sig for, hvem de vil være.

28.9 Hans Jørgen Nielsen ”Alt det ingen har fortalt os om atomkraft” 

Vidste du, at atomkraft findes som en naturlig proces i undergrunden, og at strålingen i Tjernobyl i dag er mindre end i metroen i København?

26.10 Shëkufe Tadayoni Heiberg ”Nødder” 

En ny månefødselsteori bliver startskuddet til en bølge af måneforskning og månemissionen Inana 1. Da missionens ni kvinder lander på Månen, observerer de noget, de ikke havde set komme.

30.11 Mickey Gjerris ”Hvilken natur? - en antologi om natursyn og natur i Danmark” 

Bliv klogere på mange af de grundlæggende begreber og problematikker omkring naturens tilstand i denne artikelsamling.

Oplagt læsning til opgaveskrivere, fagpersoner med natur som arbejdsområde, beslutningstagere og alment interesserede i den danske natur og debatten omkring natur.